Innovatieve medezeggenschap

Organisaties met meer dan 50 medewerkers zijn volgens de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) verplicht om een Ondernemingsraad (OR) in te stellen. Niet iedere bestuurder is hier blij mee. In plaats vanuit een gevoel van gezamenlijkheid te werken aan verdere ontwikkeling van de organisatie is polarisatie binnen de organisatie niet ondenkbaar. Gelukkig biedt de WOR ook een alternatief; organisaties die werken met sociocratie kunnen bij de SER vrijstelling krijgen voor het hebben van een OR. Daarbij moet vanzelfsprekend aan voorwaarden worden voldaan.

 

Sociocratie is een volwaardig en krachtig alternatief met een officiële erkenning. Behalve dat met sociocratie (mede)zeggenschap op een prettige en krachtige manier vorm gegeven kan worden biedt deze methode ook diverse 'bijkomende' voordelen, zoals een transparante cultuur, meer werkplezier bij medewerkers, hogere  klantentevredenheid en lager ziekteverzuim. 

 

Blog

Monique Wösten - Cappendijk voerde de sociocratische methode in haar organisatie in en kreeg vrijstelling van de SER. In bijgaand artikel kun je lezen over haar bevindingen. 

Artikel HBN OR Informatie 1
PDF – 1.1 MB 204 downloads

Wil je meer weten? 

Bel of mail me voor een gratis kennismaking of ga naar de