Over mij

Mijn naam is Agnes Goldenbeld en ik ben geboren in Twello (1965). Na mijn middelbare school studeerde ik politicologie in Nijmegen. Voor deze studie heb ik gekozen vanwege mijn interesse in de werking van macht en emancipatie. In onze samenleving zijn sturing en kaders belangrijk. Hoe gaan die samen met de kracht van individuele mensen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat individuen, organisaties en overheid elkaar versterken? 

Na een korte onderzoeksbaan aan de Universiteit heb ik jarenlang gewerkt in verschillende functies in zorg en welzijn. Het ontwikkelen en versterken van organisaties werd een rode draad. 

Ik volgde de Basisopleiding voor Organisatieadviseurs bij het Sioo en een opleiding tot gecertificeerd sociocratisch organisatiedeskundige (CSE) bij het Sociocratisch Centrum Nederland. 

In 2010 ben ik met Goldenbeld Advies gestart. Ik ben vooral werkzaam op het terrein van zorg en welzijn, maar ook onderwijs, overheid en MKB behoren tot mijn opdrachtgevers.

Als adviseur, procesbegeleider en trainer begeleid ik professionals, bestuurders, directies, toezichthouders, (centrale) cliëntenraden en netwerken, bij het versterken van hun organisaties en teams. Daarnaast heb ik verschillende (interim) functies vervuld als manager en directeur, zoals bij een organisatie voor GGZ, een hospice en bij het Sociocratisch Centrum Nederland.. 

Mijn inzicht in organisaties en in de motivatie van individuele medewerkers heeft zich gaandeweg verdiept. De sociocratische methode biedt een stevige basis, waarmee organisaties goed in staat zijn om hedendaagse vraagstukken op te oplossen. Iedere keer wanneer ik dat zie gebeuren en energie weer gaat stromen geeft mij dat voldoening.

Ik ben gecertificeerd als CSE bij de International Sociocracy Certification Board www.iscb.earth en geregistreerd docent bij het CRKBO. 

Consent Training & Advies

Onder de vlag Consent Training & Advies werk ik samen met 

Monique Cappendijk van Passioniek www.passioniek.nl

Als ik het hier of daar over 'we' heb doel ik hierop.

Zie over onze samenwerking bijgaande tekst 

Persoonlijk

Inmiddels woon ik in Epe, heerlijk bij de bossen. Ik hou ervan om buiten te zijn en te wandelen. Jaren geleden ben ik gebeten door een teek en heb ik lyme opgelopen. Daarom maak ik gebruik van een rollator. 

Andere dingen die ik graag doe zijn lezen, naar de sauna gaan of uit eten. En laat ik muziek niet vergeten. Heb ooit zelf gitaar gespeeld en hoop dat nog weer eens op te pakken. Maar ik ben al heel lang fan van Mathilde Santing en Melissa Etheridge en sinds kort ook van Floor Jansen en Nightwish. Muziek vanuit het hart.